Menu jest różnorodne – obok dań charakterystycznych dla regionu: jak śledzie, łosoś bałtycki , deska z polskimi pasztetami czy słynne polskie pierogi są dania z dalekich podróży np: tagiatelle czy polędwica po francusku. Karta jest zmienna, w ciągłym poszukiwaniu nowych potraw. Pozostają zawsze pozycje ulubione przez Gości. |
Przystawki po polsku: |
Deska
pasztetów domowych z marynatami |
Przystawki
nie po polsku: |
Polskie zupy przede wszystkim: |
Barszcz
czerwony z kołdunami Czasem żur z białą kiełbasą Czasem słynny krem z dyni. A latem chłodniki: litewski i bałkański. |
Wybór pierogów: |
Pierogi
ruskie z chrupiącymi skwarkami |
Dania główne |
Polędwica
medium lub well done na różne sposoby Wątróbka kurczęca tradycyjnie lub nie |
Przebojowe
danie Czerwonych Drzwi: Eskalopki cielęce z sosem z gorgonzolą, rukolą i francuskimi kluskami- ulubione danie Pani Krystyny Jandy odwiedzającej Czerwone Drzwi podczas pracy nad filmem "Wróźby Kumaka". |
Kolejny przebój:Pstrąg z pieca w zielonej pietruszce |
Dalej:Pasty
rozmaite na zmianę Spaghetti pomodoro, Pesto, Tagiatelle z łososiem i warzywami |
Na słodko |
Ciasto
domowe: makowiec w czasie świąt, |